praktični vodič  •  Prehod z rešitve Microsoft Navision na Dynamics 365 Business Central - Prenesite brezplačno 
PRIMA Commerce studija slučaja: Moderno ERP rješenje kao potpora budućem rastu u regiji
Študija primera

PRIMA Commerce studija slučaja: Moderno ERP rješenje kao potpora budućem rastu u regiji

3 min read Feb 02, 2022

PRIMA
customer:
PRIMA

Zastarjela tehnologija, veliki broj pogrešaka u podacima i širenje poslovanja doveli su do povećanja operativnih troškova na neprihvatljivu razinu. Osnaživanje sustava bilo je nužno kako bi sustav mogao biti vjetar u leđa budućem rastu tvrtke i pokretač njene digitalne transformacije.

Od svoga osnutka 1995. godine u Bjelovaru do danas PRIMA Commerce kao dio PRIMA Grupe postala je najveći hrvatski proizvođač namještaja s 8 proizvodnih pogona i prodajnom mrežom od 57 salona u Hrvatskoj i 8 u Makedoniji. Posebnu pozornost u svom svakodnevnom radu posvećuju razvoju proizvoda i odabiru provjerenih, domaćih sirovina za izradu visokokvalitetnog modernog namještaja koji će zadovoljiti funkcionalne i estetske zahtjeve kupaca.

Stari sustav, nikad u potpunosti izgrađen za poslovne potrebe

Razvojem tržišta i širenjem poslovanja, tehnologija koju je PRIMA koristila kao podršku u radu s vremenom je postala zastarjela što je uzrokovalo sporost cijelog sustava i veliki broj pogrešaka u podacima. Sustav također nije bio u skladu s web trgovinom koja nije mogla pratiti trendove i zahtjeve modernog potrošača. Pored toga, PRIMA je bila suočena s robusnim načinom praćenja rezervacija od inicijalne prodajne narudžbe kroz centralno skladište do proizvodnje. Zastarjela tehnologija, veliki broj pogrešaka u podacima i širenje poslovanja doveli su do povećanja operativnih troškova na neprihvatljivu razinu. Osnaživanje sustava bilo je nužno kako bi sustav mogao biti vjetar u leđa budućem rastu tvrtke i pokretač njene digitalne transformacije.

Vodeća svjetska rješenja s lokalnom podrškom

Nakon detaljnog istraživanja rješenja koja se nude na tržištu donesena je odluka o implementaciji on-premise Microsoft NAV 2018 i LS Retail rješenja koja su prepoznata kao pouzdana i provjerena globalna poslovna rješenja s lokalnom podrškom. Na svom putu transformacije poslovanja PRIMA je izabrala Adactu kao svog partnera.

„Adacta je izabrana za razvojnog partnera zbog svog prethodnog iskustva rada na velikim projektima implementacije NAV rješenja, strukturirane i dobro definirane metodologije upravljanja projektima i, prije svega, kvalificiranog i vrlo profesionalnog tima konzultanata, programera, voditelja projekata i prodaje.“

Filip Lavriv, Board Member for Logistics, IT, HR and Controlling, PRIMA Group

Standardno rješenje s manjim prilagodbama

Novim sustavom PRIMA je željela optimizirati proizvodni proces, osigurati točnost podataka za sustave izvještavanja i iskoristiti prednosti moderne tehnologije za daljnji rast. Standardni moduli Microsoft NAV 2018 rješenja, financije i računovodstvo, proizvodnja, logistika, nabava, prodaja i skladištenje implementirani su i integrirani zajedno s LS Retail rješenjem. Projekt je organiziran u četiri standardne faze unutar kojih su izvršene određene prilagodbe rješenja zbog specifičnosti zakonodavnog sustava i procesa u industriji maloprodaje. Razvijen je i poseban dodatak u logističkom modulu njegovim povezivanjem s Google mapama koji je napravio veliku razliku u logističkom i distribucijskom procesu.

Potpora budućem rastu

Moderno ERP rješenje osiguralo je veliku brzinu i stabilnost sustava, a poslovanje se napokon može osloniti na prikupljene podatke i informacije. Uz manje prilagodbe lokalnom zakonodavstvu, implementirano maloprodajno rješenje omogućiti će podršku daljnjem rastu tvrtke PRIMA u regiji, što je jedan od njenih strateških ciljeva. U budućnosti postoji otvorena mogućnost integiranja svih proizvodnih pogona u jedan sustav uključujući maloprodajnu mrežu, logistiku i veletrgovce. 

Pročitajte studiju slučaja PRIMA

Saznajte više o Microsoft ERP rješenjima



Želite prebirati več takšnih vsebin?

Naročite se na naše e-novice in najnovejše vsebine boste prejeli na vaš e-naslov.